VÅRE YOGALÆRERE 

camilla-C.jpg

CAMILLA COUCHERON 

Camilla var opptatt av kunst, mystisisme og selvrealisering i ungdommen og begynte med yoga som 19-åring. Noen år senere oppdaget hun Jivamukti mens hun var på ferie i New York. Hun ble helt bergtatt av musikken og denne flytende formen for yoga, og følte at praksisen ga henne en dyp ro i hjerte, kropp og sinn. 

Opprinnelig er denne smått magiske jenta utdannet billedkunstner, men de siste årene har hun drevet med yogaundervisning på fulltid, blant annet hos Puro Yoga og Oslo Yoga. I dag er hun ansvarlig for Jivamukti-undervisningen på HiYoga. Camilla er sertifisert Jivamukti-lærer etter en 300-timers utdanning med David Life & Sharon Gannon i England 2012. I tillegg har hun tatt Ashtanga-utdanningen til Alexander Medin og barneyogalærer-utdanningen til Groovy Kids Yoga. 

I Jivamukti-timene til Camilla kombineres oppløftende musikk, chanting og yogafilosofi med dynamiske flytsekvenser der du beveger deg dypt inn i kroppen for å løsne opp blokkeringer, løfte energien og frigjøre livskraft (prana).

Elena.jpg

ELENA ANASTASIA FELLICIO 

Elena er opprinnelig fra Sibir i Russland, men har reist og bodd verden rundt i voksen alder: India, England, Sveits, Sverige og i Monte Carlo. Her i Norge kjenner noen henne fra Norefjell Spa, der hun har jobbet som massør og yogalærer, i tillegg til å drive sjappa. 

Siden august har Elena bodd i Oslo, og vært husgjest hos oss på CAMA YOGA. Nå er vi så glade for at hun har bestemt seg for å bli her en stund, slik at du kan oppleve hennes fantastiske hender på massasjebenken, og deilige yogatimer i salen vår. Skjønne Elena underviser med en myk og holistisk innfallsvinkel til faget, og er opptatt av tilstedeværelse og oppmerksomhet rundt hva som foregår i våre kropper og sinn når vi er på matta. 

 

 

 

 
IMG_3108.jpg

Monica Tefke

Monica har mer en 25 års erfaring innen bevegelse, trening, helse og undervisning. Yogafilosofi og etikk kan sees å ha vært iboende i henne lenge før hun fikk kjennskap til Yogaens mangfold og virkning. Yoga har hun praktisert siden 2006

Monica følte med tiden at det meste rundt og i henne var preget av prestasjon. Hvor størstedelen av aktiviteten forgikk i det mentale. I 2006 startet hun sin yogapraksis. Yogaen ga henne ro, et større spillerom og blant annet lærte det henne å se klarere og bli mer stødig i eget liv. Hun sier selv at sin største visdom til nå har vært å våge og slippe hodet, lytte innover og la seg lede av hjertets kunnskap.

Monicas er tydelig i sin fremtoning. Hennes klasser er preget av flyt med balanse mellom det rolige hvor fokuset er vent innover til det mer lekne. Raushet, likeverd, aksept og varme er underliggende.

Monica er opptatt av at yoga er for alle, uavhengig av utgangspunkt eller ståsted. Hun ser ydmykt at svarene og mulighetene ligger i en selv.

Monica underviser alt fra ulike nivåer av Hatha og Vinyasapraksis energiske flower til det mer rolige til mer restorativ -, medisinsk -  og terapeutiskyoga.

Ved siden er Monica utdannet pedagog, Coach, har en bachelor i Fysisk aktivitet og Idrettsvitenskap samt en master i Familieterapi. Februar i år startet hun på en videreutdannelse innen Dans - og bevegelseterapi.

 
IMG_6008.jpeg

camilla gjøstøl

Drømmen om å åpne et yogasenter ble en realitet høsten 2017, da Cama Yoga åpnet sine dører. Camilla er daglig leder og studioeier av Cama Yoga, og brenner for at alle som ønsker skal få muligheten til å finne sin yoga i livet.

Camilla kom først i kontakt med yoga som barn, gjennom meditasjonskurs og en eldre dame som gjorde ”rare” øvelser på hytta.

I 2005 begynte hun med ashtanga yoga, før det utviklet seg til en jevnlig vinyasa praksis. Hun utdannet seg pg jobbet først som siviløkonom og interiørdesigner, før yogaen også ble hennes yrkesvei. I 2012 fullførte hun en 250 timers lærer utdannelse i Vinyasa Yoga ved Appleyoga i London, godkjent av Yoga Alliance. Siden det har hun deltatt på en rekke workshops og timer med fantastiske lærere rundt om i verden. Hun videreutdannet seg innen Yin Yoga høsten 2016, hos Ina Løvdal. Camilla sine timer varierer fra de mer dynamisk utfordrende, til de mykere timer der fokus er å komme dypere inn i bindevev og ro. Alle timer vil ha et element av ro og tilstedeværelse, der pusten er det viktigste. 

astrid-S.jpg

ASTRID SALTHAUG 

Astrid ble opprinnelig presentert for yoga da hun drev aktivt med dans. I begynnelsen brukte hun yogaen som et verktøy til å puste mer i dansen og for å øke fleksibiliteten. Først da hun forsto at det lå en filosofi bak asana-praksisen økte interessen hennes for yoga. Etterhvert har den strålende jenta beveget seg bort fra dans der så mye handler om prestasjon, og vendt blikket innover. Gjennom yogaen har hun gått vekk fra å sammenlikne seg med andre, for heller å kjenne på den deilige følelsen av å kunne bevege seg fritt og være tilstede i sin egen kropp. 

Astrid startet med å praktisere Ashtanga, men da hun oppdaget Vinyasa ble hun helt bergtatt. Våren 2017 fullførte hun Atman Yoga School's Yoga Alliance-godkjente lærerutdannelse i stilen Vinyasa Flow (RYT200). Astrid er også utdannet personlig trener og økonom. 

Vinyasatimene hennes består av energigivende sekvenser med kreative overganger som skaper flyt og bevegelsesglede, i tillegg til å være mentalt styrkende og virke balanserende. 

jonathan-W.jpg

JONATHAN WEBER 

Jonathan er født i Portland, Oregon, og har jobbet som kunstner og gartner. Men ikke minst har han 30 års erfaring med yoga og meditasjon. Han begynte å undervise mindfulness og medfølelse i Norge i 2006, og har siden jobbet på Yogasentrum i Fredrikstad, Puro Yoga og Oslo Yoga – der han holder til fremdeles. I tillegg er han medlærer på Maja Thunes terapeutiske yogalærer-utdanninger.  

Den skjønne amerikaneren er sertifisert innen Mindful Hatha Yoga (RYT200) fra The Mindful Yoga Academy i Spania og Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) fra IMA i Tyskland. I tillegg han studert bla. Yin Yoga og Reiki Healing. Sommeren 2017 fullførte han en 300-timers Vinyasa-lærerutdanning med Mark Stephens i California.  

I timene sine kombinerer Jonathan en forskningsbasert terapeutisk yogautdanning med erfaringen fra Buddhistisk yoga og østlig tradisjon. På en varm og tilgjengelig måte underviser han effektive metoder som fremmer holistisk helse og leger sjelelige sår.  

 

.

IMG_0926.jpg

Babette Krogh

Babette ble født i Zambia, men er nå bosatt i Oslo. Babette har tilbrakt en stor del av sitt liv på reiser verden over mens hun tilpasser seg og lærer av mange forskjellige kulturer.

Babette trives i naturen så vel som på yoga matten. Trening, fotturer, sportsaktiviteter og velvære er en stor del av Babettes livsstil. Babette har praktisert Ashtanga Yoga i over 15 år og har en daglig Mysore-style, egen praksis. Babette underviser flere yoga klasser samt privat timer, alt fra nybegynnere Ashtanga Yoga klasser til Ashtanga Yoga Ledet og Yin Yoga klasser. Yoga er en sentral del av Babettes liv og grunnlag for hennes lykke.

Pernille Bønkan var Babettes første instruktør og fremdeles holder Babette sin praksis vedlike med assistanse av Pernille. Babette fullførte sin lærerutdanning hos Alexander Medin. Hun reiser regelmessig til India, og der har hun hatt gleden av å bli veiledet ved KPJAYI i Mysore.

Lærere som har vært til stor inspirasjon for Babette er Matt Corigliano, Manuel Ferreira, John Scott, Tobias Palm, Sharath Rangaswamy Jois, Saraswathi Jois og sist men ikke minst Pernille Bønkan og Alexander Medin.

I timene sine prøver Babette å få deltagerne til å oppleve den stressreduserende effekt som yoga har. Babette sine timer er et godt verktøy for å oppnå en bedre hverdag, fysisk og mentalt. Det legges vekt på styrke, balanse, fleksibilitet, konsentrasjon og avspenning. 

 
KarenKollienNygaardCY.jpg

 

Karen Kollien Nygaard

Karen Kollien Nygaard er utdannet psykolog og yogalærer. Målet hennes er å gi menneskene hun møter effektive verktøy som gjør det lettere å beholde balansen i livets oppturer og nedturer. Hun veileder bedrifter, enkeltpersoner, par og familier. I tillegg til fast undervisning på NSKI.

Hun er en svært ettertraktet foredragsholder og en inspirasjonskilde av de sjeldne.

Karen har selv praktisert yoga siden hun var tenåring, og har undervist i over 20 år. I tillegg til å jobbe som yogalærer og yogaterapeut er Karen utdannet til å holde MBCT kurs, er sertifisert level 2 TRE-practitioner og Neurogenic Yoga Teacher.

Yogatimene til Karen er individuelt tilpasset, og Karen leder deg dit du har behov for akkurat den dagen. Yoga handler om å logge seg på kroppen for å kunne bli veiledet innenfra og ut. En viktig del av yoga er å forstå at når vi er snille mot oss selv, blir vi også snillere mot andre. Målet er at vi skal være mer tilstede, mer bevisst, mer aksepterende i hverdagen. På den måten får vi mer ut av oss selv og omgivelsene.