Camilla Gjøstøl 

Camillas første møte med meditasjon og øvelser som kobler kropp og sinn, var da hun som barn deltok på et Silva Mind Control kurs. Hun elsket å kjenne følelsen av å ”fly” over gulvet i meditasjon. Etter ungdomstiden flørtet Camilla med flere yogaretninger før hun fant riktig lærer på Puro Yoga i 2005. Siden har yoga vært en del av henne, og nå brenner hun for at andre også skal få kjenne hvordan denne praksisen kan gi en liten ekstra verdi i livet. 

Den nysgjerrige jenta har deltatt på workshops og studert med verdenskjente lærere som John Scott, Yogeswari, Tiffany Cruishank etc. Hun er dypt takknemlig over å ha fått denne muligheten, og ydmyk for at vi alle stadig er i utvikling. Dette gjenspeiler seg i hennes praksis og undervisning som yogalærer.

Etter flere år med ashtanga landet Camilla på at hjertet hennes hører til i Vinyasa, der lekenhet og frihet er sentrale begreper. Det er opplevelsen av tilstedeværelse i egen kropp og eget sinn som gir henne mest glede i yogapraksisen. Camilla er sertifisert RYT200 fra London, via Katy Appleton og hennes Appleyoga. I tillegg har hun tatt deler av lærerutdannelsen til Shiva Rae og studert Yin Yoga hos Ina Løvdal på Pranahuset. Høsten 2016 arrangerte den visjonære jenta Norges første Yogaweekend på Vestlia Resort. Den utsolgte knallsuksessen gjentas høsten 2017, og opplegget for 2018 er allerede i støpeskjeen. Det siste året har Camilla undervist faste yogatimer på Magnat Trening i Oslo, i tillegg til privattimer.
 
Hun er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI og interiørdesigner Inchbald School of Design i London. Opplevelesen av det å ikke være på helt riktig plass karrieremessig, har også bidratt til å lede henne inn i yrket som yogalærer og studioeier. Det å kunne være virkefull på en måte som tilfredsstiller mer enn nødvendigheten av å være i en jobb, og samtidig videreformidle yoga til andre, gjør at at hun nå har funnet sin plass. På CAMA YOGA ønsker Camilla å dele noe av alt det vakre hun har lært, og ikke minst opplevd, på sin lange yogareise. Hun tilbyr både sterke og mykere vinyasatimer, i tillegg til barneyoga og yoga for tenåringer. 

 
 

Maria Fürst 

Maria var 36 år, livredd for å fly og superskeptisk til yoga da hun flyttet med familien til San Francisco i 2011. Som så mange andre hadde hun et bilde av yoga som stillesittende og kjedelig. Et ødelagt kne gjorde at den treningsglade jenta måtte bite i det sure eplet og prøve en tur på matten likevel. Hun troppet opp på Bikram Yoga i Castro, og etter bare et par runder var hun totalt avhengig av den krystallklare følelsen hun fikk etter endt økt. Yoga ble en naturlig og nødvendig del av hverdagen. 

Den viljesterke jenta bestemte seg for å snu livet på hodet. Hun tok all utdanningen hun kunne komme over mens hun bodde i vestens yogamekka, og kom hjem til Oslo som nyutdannet yogalærer tre år senere. Siden har Maria undervist en utrolig mengde vinyasatimer i lite lokale på Vinderen, samt på No5 et steinkast unna. Yoga har forandret livet hennes totalt. Flyskrekken er borte, hverdagsnervene overvunnet og det noe anstrengte forholdet til egen kropp snudd til en takknemmelighet over at den samme kroppen nå gir henne muligheten til å ha verdens beste og mest givende jobb.

Maria er Yoga Alliance-sertifisert E-RYT200, samt gravide- og barneyogalærer. I tillegg har hun studert anatomi og terapeutisk yoga med Cora Wen, yogafilosofi med Janet Stone og sekvensering med Ella Cojocaru. Oslo-jenta har hovedfag i Medievitenskap fra UiO. Før hun dro til USA jobbet hun som journalist og filmkritiker, blant annet for Natt&Dag, Aftenposten, Dagbladet og ikke minst 8 år i ELLE, der hun også fungerte som redaksjonssjef en periode. I januar 2017 ga Maria ut boken «Yoga. Din vei til balanse, flyt og styrke» på Stenersen Forlag AS/Kagge. Den er nå pensum på lærerutdanningen til Oslo Yoga. 

På CAMA YOGA underviser hun primært fysisk utfordrende yogatimer som bygger fokus, styrke, balanse og utholdenhet. Samtidig er hun opptatt av pusten og hvordan denne bidrar til en helt nødvendig mykhet i den sterke praksisen, samt en forankring her og nå i kropp og sinn. Maria har også roligere timer, samt restorative og senioryoga på repertoiret.